(40 Gambar) #FoodPorn Instagram - Gambar Makanan di Malaysia yang Boleh Bikin Kau Kecur Air Liur!

Aku rasa zaman sekarang ini mostly pemegang handphone Apple dan Android mesti dah pasang application instagram kan? Tidak terkecuali aku.

And sesiapa yang follow aku mesti tau punya aku kalau update instagram tak lain tak bukan pasal makanan. Sampai siap suruh aku tukar nama jadik encik makanan. Haduihhh hahahaha.

Ekceli aku mula minat ambil gambar makanan ni lepas aku pergi London awal tahun haritu sebab dekat sana aku akan tangkap gambar makanan mereka yang unik belaka. Tak sangka terus jadi habit sampailah sekarang.

Baiklah, untuk entri ini aku cuma nak share gambar gambar makanan yang aku upload di instagram. Take note, gambar ni semua aku punya ok bukan curi instagram orang. Punya aku suka discover foods kat Malaysia ni haha. Ada banyak sebenarnya lagi tapi aku ingat better upload sikit sikit, tak larat weyyy nak upload.

Akhir kata, selamat mengecurkan air liur anda!

 
Jus Markisa
Ini gambar first makanan yang aku ambil. Jus ini my buddy yang buat. Made from real fruits. Time tu tengah penat bekerja dan pekena ini. Sedap gila!

Meatball Spaghetti Bolognese
 Ini pulak aku makan dengan adik perempuan aku. Kami order dekat Secret Recipe Mahkota Parade, Melaka. Lepas makan straight terus pergi tengok movie The Hunger Games masa tu.

Kek Batik
Kek batik ini kalau orang putih cakap the local brownies. Sedap sangat sebab dia cruncy and rich with chocolate. Sangat sedap! Plus in self made, puas hati bhaiii. Ingat nanti aku nak share lah resipinya kat blog ni nanti.

Dutch Lady Ice Cream
Time rumah tengah ketandusan Ice Cream aku buat decision amik air susu kotak dutch lady dan campak masuk freezer, lepas tu bila dah beku potong dengan pisau atas dia dan ngap guna sudu. Sedap!

Bubur Sagu Jagung
Mama saya buatkan hehehe

Ais Krim Goreng / Fried Ice Cream
Ini adalah sangat rare, aku buat sendiri sebenarnya. Cari resipi kat internet, modify sikit, dan kat atas ini hasilnya. Awesome pawesome. Nak resipinya tak? ;D

Red Bull
Pembekeal tenaga terbaik! Malangnya aku minum setahun sekali, manisss.

Folded Garlic Breads
Cicah ni dengan sup cendawan. Kawwww.

Hawaiian Chicken Pizza
Used to be my favorites pizza. So far paling sedap adalah di US Pizza!
Marble Cheese Cakes
Favourite cake kalau singgah Secret Recipe! Walaupun tak tebal tapi puas makan!

Kit Chai Pin
Antara famous drinks kat sabah. Air ni adalah air limau campur dengan asam boi. Sedap gilaaaaaaaa.

Milo Tabur
Kembalikan fenomena masa kecik curi curi makan tepung milo sampai kene pelangkung parents hoho.

Soya Milk Caramel Puding
Antara air wajib order kalau singgah PappaRich. Puas hati sangat! Dalam dia macam ada puding yang rasa macam taufufaa.

Nasi Lemak
Jangan tanya rasa dia macam mana aku pijak ko karang.

Sirap Bandung Umai
Sirap bandung ni kau boleh dapatkannya di Lakeside Tasik Putrajaya. Dia campur jagung dalam sirap bandung tu. Boleh tahan.

Nasi Lemak Ayam
Yummmehhhh fattylicouss hahaha.

Meehun Goreng Biasa
Simple yet still tasty! My first choice if I had to choose between Mee Kuning or Kuey Tiaw

Baskin Robbins
Grab this on their promotion days. Wear a pink stuff and you can get a 50% discounts. This one cost me RM8 if im not mistaken

Nasi Lemak Telur Leper
Teknik paling aku suka kalau tang menggoreng telur! Sedap

Old Town Ice Blended Coffee
Starbucks kick my butt better than this.

Maggi Goreng Mamak
Wajib order kalau singgah mamak!

Ribena Strawberry
Childhood memoriesss

Roti Sardin
Grab this kat warung roti canai atas bukit Bangi. SEDAP GILA GABAN.

Chicken Chop Malaysia Style
Served with rice. So so je.

Mango Lassi
Bila pergi nestoran arab mesti order air. Air dia pekat gila dan sedap dan juicy dan creamy wowwwww rugi tak pernah rasa wey!

Nasi Arab & Lamb Kabab
Atau kata nama lain dia mendy rice. Boleh tahan. Daging dia kau perah dengan limau dan kunyah dengan spicy dia memang pergh sampai malam melekat rasa dia dalam mulut! Berbaloiii.

Meehun Sup
Ni masa semangat diet ni konon tak nak makan nasi nak makan makanan bersup. Last last sehari je diet hahahah. Tapi ini sedap!

Rainbow Cake
Kek pelangi. Kek yang kami tempah untuk convocation abang. Rasa dia fruity. Boleh tahan.

Air Tembikai
Air buah favourite selain carrot susu

Plain Tutti Fruiti
Konon nak buat plain so lagi sihat la kiranya last2 pergi amek cup baru tambah biskut buah coklat semua haha.

Iced Latte
Pahitttttt. Tapi good sebab order ni nak hilangkan mengantuk nak tengok wayang kat GSC hoho.

Rainbow Cheese Cake
SEDAP GILA SUMPAH TAK TIPU. hahaha. Semangat habis ni cake order semasa birthday sahabat aku hehe.

Mee Jawa
Rasa dia lebih kurang macam mee bandung gak cuma takde ayam

Chicken Chop
Bolehlaaaaa. Nak kata sedap tu aku rasa nasi lemak lagi kick kott.

Oreo Cheesecake
Beli kat Bangi. Biasa biasa je tak rasa sangat pun oreo dia.

Chocolate Pavlova
Manis but not bad. Just tak boleh makan selalu sebab manis sangat.

Mini ABC
ABC cawan kecik. Nice sebab dia tak menjelakkan.

Egg Caramel Pudding
Sedap! Kalau sejuk lagi sedap. Macam aku kekadang tambah ais krim vanilla. Not badd.

Red Velvet Cupcakes
Boleh tahan. Rasa dia macam koko sikit. Merah tu colouring je. Tapi aku macam kureng sikit dengan nama dia kalau tukar bahasa melayu. Kek Baldu Merah. I mean like 'come onnnnnnn la weyyyy biar betul?' hahaha
Claypot Nasi Ayam
Aku sorang je selalu dapat rasa ini sebab ni resipi khas mak aku. Sedapppp hehehe.

Actually ada banyak lagi gambar makanan yang aku ambil tapi malas nak upload. Nantikan sahajalah ok untuk next post akan datang! Bye!!

Dan kalau ada makanan yang anda tengok nampak sedap dan nak tau mana aku dapatkan bolehlah anda ringankan diri untuk tanya saya. No problem saya boleh kongsi mana saya dapatkannya. Sharing is caring.

Sekian, dengan ini entri ini ditamatkan secara tiba-tiba.


16 comments:

  1. err?nasib baik bukan bulan puasa..
    da terliur da tengok makanan sedap2 tu..huhu :'D

    ReplyDelete
    Replies
    1. and lagi gambar ni, nantikan instagram versi no 2 pulak nanti hahaha

      Delete
  2. pergh laparnyeeee..lagi tgk askrem dutch lady tuh..

    ReplyDelete
  3. Pheh gua pakai phone nokia . Takleh ek guna instagram ? HAHAHA

    Oi banyak gila makanan yang best-best . Apa kata kau tukar blog kau jd 'Jalan jalan cari Mat boyot makan' :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorila brooo tak android tak ipong no way brooo hahaha. caption cari mat boyot makan yang tidak boleh blah tu haha

      Delete
  4. nak resepi aiskrim goreng :)

    ReplyDelete
  5. singgah sini di awal pagi.lapar pulak tengok makanan banyak2 nie :D
    btw,followed u back!

    ReplyDelete
  6. bila nak update entri baru instagram versi no 2 ni??
    da senyum2 after follow semata-mata nk cuci mate dgn makann sedap2 lagi.. huhu :')

    ReplyDelete
  7. Halo gan, mau cari Kemasan makanan yang cocok untuk segala macam jenis makanan? Kunjungi aja di sini. Terbukti cocok untuk segalam macam makanan karena anti air dan minyak. Bhannya terbuat dari kertas agar mudah didaur ulang serta ramah lingkungan. Jika Agan ada yang butuh, dapat menghubungi kami.

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry nasi ayam hainan biru... hanna's blue hainan gerai no 6 pekan langkap teluk intan perak...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...