(30 Gambar) #FoodPorn Instagram - Gambar Makanan di Malaysia yang Boleh Bikin Kau Kecur Air Liur! #2

Entri makanan datang lagi. Lapar pulak aku bila time update entri ini. Aduihhhh. Jom baca jom.

Chocolate Pavlova
Woiiiii ni kan dah post entri sebelum ini woiiii. Ops haha.

Bubur Sagu Jagung
Ini semasa sambutan birthday kawan saudara aku. Favourite type of bubur so sedaplah bagi aku.

Crispy Roti Canai with Vanilla Ice Cream & Sliced Banana
Ini pula di PapaRich. Kombinasi yang pelik semasa nak order tapi bila sudah try sedap sangat. Roti canai dia crispy gila so memang masuk dengan ice cream tuh.

Briyani Gam Daging
Yum yum yum.

Soto Nasi Impit Ayam
Aku kalau soto lagi prefer nasi impit dari meehun. Tambah dengan sambal kicap, perghhhh.

Red Velvet 
Fattylicious bhaiiii.

Butter Chicken
Paling sedap tak lain tidak bukan di Restoran Kapitan, Penang.

Naan Cheese
Bukan bulat punya naan, ini lonjong, dan ini sedap gila. Kapitan semestinya.

CornFlakes
Tak pernah makan aku pijak kau kang.

Honey Parfait
Grab this masa breakfast buffet di Rasa Sayang Shangri-La Penang, crispy creamy. Not bad.

Putu Mayam
Favourite weyyy, dia macam meehun makan dengan gula perang dan isi kelapa parut. Sedappppp.

Briyani Kambing
Kapitannnnnn.

Susu Badam
Ini bagus untuk tenaga batin ni. Serius dari penat lepas minum jadi segar semacam.

Red Velvet in a Cup
Epic fail. Hahahhahaha.

Nasi Lemak Sambal Sardin
Kita cuba out of norm punya kombinasi, ayam tukar jadi sardin. Not baddd.

Chatime Roasted Tea
Tak tau kenapa tapi aku macam rasa minum chatime lagi healthy dari coolblog.

Tofu with Oyster Sauce
Chicken rice shop.

Karipap Gulung
Gulung jangan tak gulunggg.

Durian Kampung
Lepas makan pastu sedawa kan, perghhhhhhhh. Boleh koma bhai.

Nasi Tomate dengan Arca Epal
Yeah, nasi dengan epal kau boleh bayangkan tak sekarang macam mana.

Sundae Cornetto Caramel
This one patut tak ada dalam setting McD. Tapi akak jaga kaunter tu bagi aku free cornetto chips tuh.  Hehehe.

Sizzling Nasi Ayam
Panas, pekat, perghhh.

Tako Tao Unagi
Mahal ni takley makan selalu ni.

Jco Baby Donuts
Selalunya bila rasa nak makan donut gonna grab this sebab mostly perisa ada. RM18 and you get it all.

New Orlean Mini Drummets
Pizza Hut.

Caramel Tutti Fruitti
Best tutti fruitti creation ever. Vanilla ice cream dengan caramel.

Milo Ais
Ni saja je bosan amik gambar macam ni nih.

Telur Lapis Ayam Cili Padi
3 layer telur, tengah ni kita letak ayam saiz popcorn goreng kunyit and telur pula goreng dengan potongan dadu cili api dan gaul bersama bawang merah kisar. Pedas yang superb.

Pulut Durian
Time kenduri belah Johor selalu ada ini. Sedap itu semestinya.

Kuih Melaka
 Kuih ini ada gula melaka half melted dalam dia. Manis bersantan. Best makan sambil borak dengan member

Ok nanti gambar instagram makanan banyak lagi nanti aku buat macam post ini lagi lah. Hahaha macam boleh buat diari makanan hahaha. 

Dengan ini post ini dihentikan secara tiba-tiba.



3 comments:

  1. Aa..histeria tgk makanan2 tu..!
    red velvet tu nampak sedap.. hee :'D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...