Result Aku Semester Ini

Frankly speaking, degree dan diploma punya life adalah sangat jauh berbeza. Evendo masa masuk awal awal semester degree ini aku dah target untuk maintain momentum semasa diploma namun untuk 2 bulan pertama, adalah sangat mencabar untuk mendapatkan semangat aku aku nak. Masih terkial kial aku duduk mencari hala tuju diri aku dalam degree ini.

Kehidupan aku untuk degree bukan lah macam biasa, isnin sampai jumaat aku dedicatekan masa aku untuk belajar dan hujung minggu untuk kerja. Semua ini untuk business aku yang tak pernah pun share kat blog ni haha. InsyaAllah bila business aku dah ada nama nanti aku habaqkan.

Kadang-kadang rasa penat gila expecially time habis kelas kena kejar masa driving sana sini untuk settlekan urusan syarikat. Nasib Ayah dan Mak aku banyak tolong time ni. Juga aunty and uncle aku. Dan tak dilupakan, best friend, dan best buddies (KLD TEAM) yang banyak bagi supports. Tapi mereka dah direct cakap lepas ni once aku habis degree aku kena amik balik dah tugas mereka, hahaha.

Dan paling penting, despite of lack of times aku, yang kadang kadang drive melaka-kl-melaka berapa kali seminggu, drive pergi balik ayer keroh yang tak terkira banyaknya, dan jugak balik rumah pukul berapa  pagi ntah terus hadap buku untuk test esok paginya, dan paling gila untuk sem ini adalah driving laju laju pergi kl pastu lari 2 kilometer after kelas sebab ada interview bersama Bernama Radio untuk business aku tu, dan... macam macam lagilah! Haha

Antara kenangan tak boleh blah sem ini, lepas jawab test terus lari drive pergi ke Serdang

So yeah, sekarang ni aku nak kenang kenang balik kenangan aku untuk semester ini. Ayuhh.


BEL 492 - Presentation Skills

Untuk subjek ini, basically apa yang kami kena buat adalah buat 2 speech. Satu speech pendek (1st speech, 4 minit) dan satu speech panjang (2nd speech, 8 minit). Dan aku sangat bertuah sebab dapat lecturer yang super strict iaitu Professor Josephine yang dah bertahun pengalaman handle Muet. Dan teknik dia mengajar adalah perfect. Banyak gila skill present aku belajar dari dia. Fav lecturer aku lah senang kata!

Unfortunately, aku pernah jumpa dia masa minggu kedua untuk consultant dan dia sendiri pernah reveal sepanjang 8 tahun dia mengajar kat UiTM, dia pernah bagi A+/A untuk student dia sebanyak 2 orang jer. Aku dah telan air liur time tu. Bila aku tanya kenapa, dia cakap dia hanya akan bagi student dia A kalau student tu ada kriteria nak wakil UiTM je untuk bertanding. Gulp, telan air liur kedua. Hahaha.

 Terus aku cari tajuk awesome untuk first speech aku. Konon nak tawan hati dia lah. So aku proceed untuk tajuk first speech aku adalah 'plastik'. Sebab, bila orang cakap pasal plastik akan teringat pasal pencemaran semua bagai lah kan, tapi aku twist plastik untuk speech aku tuh aku nak cerita pasal 'kawan yang plastik'. Tapi dek kerana faktor masa berkerja, hinggakan aku practice sangat pun untuk speech tu, hari speech tu aku main ingat main point dan main gamble je untuk speech tu. End up hasilnya adalah macam haram. Aku hanya score 21/40. Gila sedih tak payah nak cakap. Lecturer cakap speech aku confusing, dalam english bila buat speech biar straight forward jangan nak madah berhelah sangat.... Aku redha.

Semua budak kelas 'bercakap dengan lantai' sebelum preparation
 
Second speech, aku buat tajuk Joseph Kony. Cerita pasal seorang terrorist kat Uganda yang bunuh dan buat kanak kanak sebagai child soldier. Kau boleh google/youtube kalau berminat nak tau. Siap buat research untuk presentation untuk cover balik markah yang hilang. Alhamdullilah, dia cakap untuk second speech tu dia kata dia nampak aku sebagai student yang paling banyak improvement dalam kelas dia. Walaupun markah tak tau, aku puas hati sebab dia cakap camtu.

So hasilnya, aku dapat B+ untuk subjek ini. Kira okay la tuh! Haha


BMD 501 - Mandarin Language III

The worst subject untuk semester ini hahaha. Aku dapat lecturer yang sangat strict dan suka bagi kerja banyak. Ikutkan, sangatlah bagus untuk student kalau macam tu, dapat practice. Masalahnya aku ni jenis pemalas dan masa pun selalu buat hal.

Banyak kali aku datang kelas kena tahan telinga kena marah dia sebab tak siap kerja. Pernah sekali masa test oral speaking aku kena halau balik sebab preparation macam haram. Aku banyak buat hal subjek ni. Just untuk video dan last oral speaking tu je buat elok elok tak nak kena repeat.

Belajar tulisan mandarin.. haha


Hasilnya, dapatlah b-, ok lah tu lulus haha. Thanks Laoshi!



FIN 533 - Personal Financial Planning

Dapat lecturer yang comel, cantik, dan fun! Hahaha tambah 10 markah untuk ini. So agak bersemangat lah aku nak belajar subjek ini. Aku suka finance yang ini sebab semua boleh relate dengan diri kau nanti untuk future, pasal kira kira tax, insurans, beli rumah, balance sheet, income statement, retirement planning dan macam macam lagilah! Lecturer aku pulak rajin suruh kitaorang buat sketsa (bayangkan untuk subjek kira kira kami belajar menggunakan sketsa!) - supaya lagi faham situasinya.

Sketsa 'Retirement Planning'

Bila dengar cara belajar kelas lain yang semua pening kena buat past year yang banyak untuk subjek ini dan kelas kami kena buat drama jerk, agak takut jugaklah. Tapi aku layankan teknik dia ajar ni. Sebab faham je kot! Watpe nak pening pening kepala.

So alhamdullilah, walaupun final paper kami dapat yang paling susah dalam sejarah berbanding semester sebelumnya (soalan tak pernah masuk final semester yang sebelum-sebelum ini) tapi berkat hasil lakonan kami dan otak aku pun punya main ligat relatekan drama dengan soalan masa jawab tu, aku dapat A untuk subjek ini. Thanks madam Rohaiza! :)


MGT 538 - Personal Development and Ethics

Subjek paling basic untuk semester ini tapi paling aku tak suka belajar. Belajar pasal time managametn, anger management, self management, employer employee management. Semua tu macam pikir logic je bagi aku tapi yang buat dia tak best sebab time jawab, jawapan semua kena ikut buku. Tak boleh goreng goreng. Aku dah stress jer.

Sebagai contoh, "give methods how to handle anger?" ikut logik akal kan macam banyak je jawapan dia seperti solat dan sebagainya tapi lecturer nak jawapan dalam buku je -.-'

So senang kata walaupun subjek ni senang, tapi jadi susah sebab kena ikut buku, huhu. Frankly speaking, aku sangat against dengan konsep ini because at the end of the day, lepas dah habis degree nanti hidup tu bukan semuanya ikut buku, cara kau survive jugak kan. Kalau dengan cara solat aku boleh hilang marah then kenapa nak ikut suggestion dalam buku sahaja? Yang tulis buku tu pun manusia kot? Tapi dek kerana faktor exam oriented kat kbm ni, aku terima sahajalah skema pemarkahan macam ni.

Community Service untuk kelas kami

So untuk subjek kali ini aku rasa benda yang paling kelakar adalah moment aku memalukan diri bersajak pasal dunia hijau dekat student sekolah untuk community service. Malu gila, tapi aku tebalkan muka untuk dapatkan carry mark terbaik untuk subjek ini. Tak boleh nak kenang langsung! Subjek ini pulak dapat B+, terima kasih Sir Ahmad!


MGT 546 - E-Commerce

Subjek paling susah nak fokus. Sumpah stress. Kelas pertama hari isnin pukul 6.30 petang dan kelas kedua hari jumaat pukul 2.30 petang! Waktu yang sangat tak productive. Lepas tu kena combine kelas ramai ramai. MasyaAllah stress gila time tu.

Kelas yang sangat pack

Nasib baik subjeknya banyak berkaitan dengan IT, so aku relatekan dengan apa yang aku belajar kat dalam dunia blog dengan dalam paper. Siap buat website lagi! Alhamdullilah dapat A untuk subject ini, terima kasih Sir Farhi :)


MKT 531 - Product Management

So far, ni subjek yang paling banyak dapat relatekan dengan business aku. So sesi belajar dalam kelas sangat smooth, senang nak faham dan senang nak ingat. Lecturer pun suka bagi nasihat dan tips.

Teammates untuk subjek ini, gadis gadis semuanya haha

Kami kena buat product innovation day untuk subject ini. Cipta satu product baru dalam market dan explainkannya pada public pada hari tersebut. Semua ahli kelas sukses menjayakannya! Markah tinggi tinggi semua. So, dapat A+ untuk subjek ini, thanks Puan Hamiza.


MKT 532 - Understanding Consumer

SUBJEK PALING SUSAH SEM INI. Susah dia sama macam subjek law. Banyak gila nak hafal. Tapi credit hour 3.0 je, stress habis! Untuk subjek ini, presentation adalah sangat sangat banyak. Setiap kali kelas ada presentation. Tidak termasuk assignment yang berlambak gila. Tidak termasuk setiap minggu kena buat slides untuk presentation.

Tidak termasuk kerja kursus individu kene reject 4 kali, tidak termasuk kelas ganti yang tidak terkira, tidak termasuk soalan bertubi tubi setiap kali presentation. Stressful! Lagi buat aku nak give up awal awal sebab first test aku tersalah jawab soalan sebab tajuk semua macam lebih kurang sama. Dengan carry mark 34/50. Aku dah nak macam putus harapan je.

Tapi masa study week aku struggle tahap kaw kaw punya sampai setiap info dalam buku aku hafal! Dahla buku tu tak nak lagi tebal. Semua perangai manusia nak beli barang dia sumbat dalam tu. Dengan research merepek anjing makan roti dikaitkan dengan stimuli manusia (aku cerita pun aku stress balik ni haha) dan macam macam lagilah. Muka pun tak betul je time jawab paper time tu.

Study sampai buku teks koyak, tak give up,  guna sepit baju sambung belajar

Sekali eh eh, dapat A lah subjek ini. Hahaha terima kasih Encik Zailani :)


QMT 425 - Quantitative and Business Analysis

Dapat lecturer yang sangat laju mengajar. But since ini adalah subjek kira-kira, so fokus tu memang tak lari. Kena rajin buat soalan latihan je la lah. Subjek pun macam banyak relate pada kira kira zaman diploma, kira macam flashback balik je.

First kelas je otak stress buat kira kira

Rasanya yang buat aku stress paper ni masa test 2, masa tak cukup so markah dapat rendah je untuk carry mark. Tapi final aku buat soalan past year banyak banyak lah. Alhamdullilah okay.

Dapat A untuk subjek ini, syukran Madam "Siti Nurhaliza" (dia suka sebut nama dia Siti Nur Haliza kalau student tanya nama dia.. haha)

Result semester ini


Alhamdullilah untuk rezeki ini. Dengan izin Allah, walaupun banyak kekangan dalam dunia degree ini, aku masih mampu mempunyai keputusan begini. InsyaAllah aku akan cuba maintain dan tambah lagi usaha pada sem seterusnya. Doakan!

Terima kasih


Blog Ini Mesra SEO?

Pengunjung bulan ini

Just a short updates. Sebenarnya agak pelik boleh tahan famous jugak blog aku ni kat google haha.

Those yang came here accidentally, welcome!

Hahaha. Sebenarnya takde idea nak update apa. So selalu buat entri panjang kali pendekkan sikit. Oh ya, result first sem degree aku akan keluar this 15th. Doakan okay!


Finger Workout & Kisah Awal Internet Aku

Walaupun aku ada 3 akaun email, email yang masih aku gunakan aktif sehingga sekarang masih merupakan email yang pertama aku cipta semasa aku jadi ahli kelab komputer ketika tingkatan satu (2004). Kira kira, ada lebih 8 tahun aku dah guna email ni.

Apa 3 sebab yang buat aku sayang akaun email ni?

First, nak maintain email ni bukan mudah macam sekarang. Zaman dulu, kalau kau ada email, ko kena login at least sebulan sekali. Kalau tak, automatik akaun email kau akan kena terminate. Zaman dulu, streamyx mana wujud lagi. Yang ada pun dial up, mana la aku reti guna. So nak jadikan kisah, sanggup aku setiap bulan semasa form 1 - form 2 tu sebulan sekali semasa waktu rehat keluarkan RM2 sewa komputer kat library sebab nak login akaun je. Punya sayang wa cakap sama lu.

Second, semasa form 2 jugak akaun email aku ni kena bar. Tapi berjaya hidupkan balik! Akibat tak login 3 bulan tak silap. Punya sedey time tu (sebenarnya tak sedey pun haha). Resultnya, email aku tu nak hantar email dah tak boleh dah. Boleh receive je time tu. Gila touching. Tapi aku wat lek aku login je email tu bulan bulan baca online komik yang aku langgan. Last last, akhir tahun macam tu tiba tiba aku cuba hantar email kat ada sorang minah ni (aku ingat lagi nickname dia - kucing goreng haha) masa tu jumpa kat irc chat tak silap and tiba tiba boleh. Haha style!

Third, sebab aku buat email ni dulu baru ada nombor handphone. So kira macam ada memorable value kat situ.

Walaupun banyak cabaran lain macam lupa password, konon ingat kena bar lagi time form 4 sebab lama tak login tapi rupanya yahoo dah tak kisah dah kalau kau tak login sebulan sekali, dan macam macam lagi lah! So aku manage untuk kekalkan email ni. The first email dan masih guna hingga sekarang. Proud!

Tapi bukan itu yang nak cerita dalam post ini sebenarnya, aku sebenarnya nak cerita finger workout aku untuk hari ini. Hari ini aku nak buat rekod sebab setelah 8 tahun aku tak maintanence email aku sampai ada 3804 unread emails dan 81 spams, hari ni aku nak kasi email aku cun! Kita delete semua email tuu. Heeee haaa.


So misi bermula pukul 9.54pm, ditemai lagu We'll Be Coming nyanyian Calvin Harris di Youtube, aku mula clean semua email aku tu.


29 minit berikutnya, semua sudah kasi clear. Naik lenguh bhai jari tekan select dengan delete tuh. But semuanya worth it bila aku dapat flashback memori zaman kanak kanak tak matang aku bila terjumpa email borak kosong dengan abang aku ni:


"Hye boleh kenal sebagai tajuk, terus aku bukak email tu dan jumpa seperti gambar atas ini kat dalam email tu"

Comel kau ni Along


Pengalaman Pertama Bermain Spirit of the Coin

Nak dijadikan cerita, entah bagaimana semasa cuti study week untuk semester pertama aku di KBM aku dilanda ombak gila untuk mencuba permainan spirit of the coin ini. So, dijadikan kisah satu hari aku menggoogle tutorial cara nak bermain game ini.
Untuk yang tak tahu (mustahil kau tak tahu), spirit of the coin adalah permainan yang kononnya menyeruh hantu roh untuk menjawab apa sahaja untuk persoalan kita.
So untuk bermain, kau kena ada perkara perkara asas seperti berikut:
  1. Sekeping kertas yang bertulis huruf A-Z, 0-9, Yes & No, dan Home. 
  2. Pemain (at least 2 orang)
  3. Sekeping duit syiling 20/50 sen, lagi lama syiling tu lagi bagus
  4. Lilin 
So ayuh aku ceritakan pengalaman pertama aku bermain spirit of the coin ini. Satu hari ketika aku tengah stress menghadap buku dengan member aku kat McD, otak gila aku datang, aku ajak dia main spirit of the coin untuk menghilangkan bosan. So dia bersetuju. Yes, dapat juga aku merasakan bermain spirit of the coin ini.

So lantas aku lukis atas kertas board untuk bermain game ini. Kemudian seluk kocek jumpa syiling 20 sen tahun 2003, pikir pikir, bolehla tu, lama juga, zaman aku amik UPSR.


Kat atas ni merupakan board permainan kami. Oleh sebab sifat tak reti nak sabar, board tu jadi buruk aku lukis sebab tak pandai bahagi jarak antara huruf. Huruf dengan huruf smart tersusun, tapi bila masuk nombor memang takde ruang langsung. Tapi aku henjut ok je lah, asalkan ada rupa board sudah. Yang penting roh tu sampai.

So ikut rancangan asal, patutnya setiap pemain titikkan darah atas coin tu, tapi sebab jarum takde (ceh alasan) so kami titiskan air strawberry atas coin tu. Ok la tu ada kaler merah jugak, bukannya roh tu tau pun. Kemudian aku cari lilin, tapi cancel sebab kawan aku kata aku bangang lampu dah ada nak ada lilin buat apa. Ye tak ye jugak. So ok lah, semua syarat dah penuhi, boleh main la ni. Jom kita seru roh.

So kami berdua pun letak jari atas coin yang sama, dan mulut dua dua terkamit, roh datanglah roh, kami bosan, nak borak, datanglah roh, kami tau kau pun bosan. (Untuk yang tak tau, orang kata kalau roh dah masuk dalam coin tu, jangan angkat selagi dia belum pulang ke tempat asal, kalau tak nanti dia boleh mengamuk kacau hidup kau).

So kami mulakan dengan soalan pertama. 'Roh nama kau sapa'.

Seminit pertama masih tiada pergerakan. Tapi aku tengok member aku dah bosan, so aku amik hati dia aku gerakkan coin tu bagitau nama dia 'John'. Tapi aku terbuat slack tersenyum pulak lepas tu. Cis kawan aku dah tau aku menipu.

Next question, kawan aku pulak tanya, ko tinggal kat mana, pastu aku pulak buat bodoh konon tak tau member aku gerakkan tangan dia jawab 'Utara'.

Aku pandang kawan aku. Kawan aku pandang aku. Muka masing masing dah stone. Nak maki dah tau dua dua buat salah. Muka masing masing dah macam tapai basi.

Tiba tiba aku dapat idea. So aku tanya board coin tu, movie kat wayang sekarang apa best, pastu 'dia' jawab Jack Reacher. Aku senyum, kawan aku senyum. Last-last, aku seru roh tu pulang dan kami akhiri game ini dengan menonton Jack Reacher. 



Lawak sangat. Kau cakap je lah kau malas baca buku bro.



(Resipi Bergambar) Homemade Caramel Popcorn


Dek kerana mengidam garret popcorn yang nun di klcc tuh, aku youtube resipi di internet dan hasilnya hampa. So berkat kreativiti otak yang datang dari galaksi mana ntah, di mana resipi ni tak pernah wujud kat internet, so aku pun buat cara aku. Frankly speaking, ni first attempt aku buat dan terus menjadi dengan gayanya. Sangat sedap dan crunchy. So here we go jom layan movie kat hbo tu dengan homemade popcorn.

Langkah #1 - Buat Popcorn


Bahan-bahan:
2-3 sudu besar minyak masak (aku guna minyak kanola - jenama naturel)
Kuali yang siap ada penutup
2 genggam jagung kering (macam kat atas nun, murah je boleh cari kat Jusco RM2.20 sebungkus)


First, panaskan minyak. Bila dah panas, campak 2 genggam jagung, kacau sampai semua jagung dah kena minyak, tukarkan api jadi medium, tutup kuali. Then enjoy the show. Tengoklah jagung tu meletup dengan muka jakun. 


Sabar, lagi seminit dua meletup ler tu. Bau dia perfect combo time nih!


Apabila popcorn dah start meletup, kalau boleh rajinkan diri gerak gerak, kacau kacau kuali tu dari luar. Tu untuk make sure semua pop corn meletup. Yang penting, jangan bukak tudung periuk tu. Tunggu je sampai semua pop corn meletup dan tak ada bunyi letupan langsung lagi dah. Lepas tu boleh tutup api.

  
There you go. First step dah siap. Keluarkan pop corn ni pastu letak kat bekas lain (jangan biar dalam kuali nanti boleh hangus). Dari 2 genggam terus jadi satu periuk penuh!


Langkah #2 - Caramel Sauce


Dalam kuali yang lain, campurkan bahan bahan ni semua dan panaskan dalam api yang medium sambil kacau rata

Bahan-bahan
1 cawan gula perang
4 sudu besar salted butter
1/2 tin susu manis
1 sudu besar vanila extract


So kerjanya mudah je. Kacau bahan ni semua sampai gula dan butter cair. Teruskan kacau sampai dah nak mendidih dan bila je nak mendidih boleh terus padam api. Jangan biar dia mendidih lama sangat nanti kalau hangus rasa dia tak sedap. 

Lepas tu, cuba try rasa dulu. Kalau kau rasa adunan tu manis, boleh letak nescafe satu sudu untuk balancekan rasa dia. Tapi kalau rasa dah ok/ minat manis, boleh proceed ke next step terus.


Langkah #3 - Mix & Re-heat




Next, tuangkan caramel sauce tadi kat dalam pop corn dan kacau sampai rata. Sampai kau puas hati. Sampai kau rasa tak payah nak pilih popcorn mana yang ada caramel yang mana putih je. Ratakan sampai kau puas hati! Hahaha


Lepas tu ratakan popcorn tu semua atas dulang yang dah dialas dengan baking paper. Agak agak kalau tebal sangat popcorn tu atas satu dulang, pakailah 2 dulang. Kalau boleh kita nak layer popcorn tu nipis je, baru crunchy nanti. Oh dan time ni, pop corn akan jadi lemau sikit. Nevermind sebab kita akan bakar dia dalam oven pulak.


Panaskan dalam oven selama 35-45 minit sampai popcorn tu nampak kering. Guna suhu 160 celcius dengan haba atas bawah. Setiap 10 minit, keluarkan dari oven dan kacau guna senduk. Kalau dia melekat, pisahkan. Baru nampak macam popcorn sikit!

Perkara yang perlu take note kat sini, masa kau baru bukak oven tu, memang standard popcorn tu rasa lemau sikit. Trick dia adalah kau kena biarkan dia sejuk sikit baru popcorn tu crunchy dan sedap! So bila dah sedap maknanya popcorn kau dah siap lah! Boleh simpan dalam bekas kedap udara lepas tu! 

Hasil


Trust aku, nak buat ni senang gila wei dan rasa dia memang insyaAllah sedap! Buktinya belum sempat popcorn ni masuk balang dah tinggal sikit dah family aku rasa. Dalam berapa minit je tuh! Hahaha.

So, selamat mencuba! :D


(Food Hunting) Mee Bandung Muar, Abu Bakar Hanipah


Sebelum memulakan entri ni, aku dah decide untuk create satu kategori baru under blog ini which is 'food hunting'. Sebenarnya aku agak tak sangka bila blog yang baru je aku update sebanyak 21 post ni dalam beberapa bulan ni berjaya attract ramai visitor sampai kadangkala 500 page views sehari! Paling minumum pun akan dapat 200 sehari. Dahla jarang update. Macam macam hal! Haha

Blog yang aku beri nama Mat Boyot ni sebenarnya tujuan aku buat kononnya untuk catitkan diari aku untuk turunkan berat (still berisi lagi sebenarnya hahaha)

Dan sekarang, macam dah tukar niche jadinya. Macam macam jenis entri aku post. Yang aku harap memberi input untuk kalian. So aku fikir balik, why not teruskan ye tak? Aku rasa macam nak start aktif berblogging lah lepas ni. Yelah, sapa yang tak kelakar bila tengok tujuan utama manusia datang ke blog aku nih:

Semua pasal makanan. LOL.

Ok enough. Jom sambung ke ke isi entri ini.

Bila sebut pasal Mee Bandung, tak lain tak bukan mesti akan otak tu terus fikir Muar. So semalam, aku satu keluarga drive dari Melaka ke Muar just untuk misi cari Mee Bandung Muar. Semangat! Since Ayah aku memang orang Muar, so senang sikit sebab dia memang dah tau mana mee bandung paling sedap kat sana so kitaorang straight pergi sana terus.

So nama kedai ini, Mee Bandung Abu Bakar Hanipah

Betul betul dekat tengah bandar Muar
Kedai ini untuk pengetahuan anda, terletak kat depan kedai Lee. Sangat senang untuk track. Kalau susah boleh tanya orang kat area situ. Memang popular dan senang cari.


Kedai ini sebenarnya berkoloborasi dengan tauke cina sejak 1930 hingga sekarang. Mee Bandung & Satay milik tauke melayu, dan Air Minuman & Roti Bakar pulak milik tauke cina. Ini adalah Malaysia yang sebenar! Mereka nampak sungguh akrab. Very brilliant lah aku cakap! 5 bintang untuk ini. Tak perlukan slogan 1Malaysia pun. hahaha.



Masuk kedai ni, kiri kanan dinding kedai akan penuh dengan gambar pengunjung kedai ini. Dari pelanggan tetap, ke artis, menteri menteri, dan sebagainya. Kreatif!


So basically, kami start juadah dengan satay dia. Kuah dia boleht tahan sedap! Sangat pekat


Satay mana lagi terbaik? Of course satay daging dia. Juicy.


Tak sampai berapa minit, mee bandung kami semua sampai. Panas berwap lagi! Servis yang bagus. Cerita pasal mee bandung ni, harga dia RM4 sepinggan kalau tak silap. Sangat berbaloi sebab telur dia besar (ada yang cakap dia letak 2 biji, tak sure pasal ni) pastu ada daging, udang, sayur. Memang banyaklah lauknya. Kuah dia pekat ah memang rasa udang dalam kuah tu memang ada kick. Memang puas makan.

And untuk sapa yang berminat, boleh beli perencah mee bandung ni sekali di kedai yang sama @RM10 sepaket. Senang & mudah!


Satisfaction guaranteed!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...