Sekitar Majlis Politik di Bukit Katil Melaka Minggu Lepas

Entah apa gilanya aku minggu lepas, tiba tiba buat keputusan untuk duduk datang majlis politik yang diadakan dekat Bukit Katil. Saja saja ambil feeling suasana keadaan di negeri aku ni bila berpolitik.

Dan tanpa disangka sangka, rupanya ada dua majlis politik yang diadakan iaitu kedua belah pihak iaitu kerajaan dan pembankang. Kedua majlis menghadap satu sama lain dan hanya jalan raya menjadi sempadan kedua belah parti. Suasana yang sangat gamat!

Walaupun ada isu yang timbul seperti kes ini dan ini, aku tak rasa nak cerita pasal itu sebab media lain banyak dah cerita dah. Jujur kata aku pun kena tempias baling batu tu semua. Cuma ku malas nak cerita pasal itu dalam entri ini. Cuma aku nak cerita kondisi kedua belah majlis ketika majlis.

Majlis Parti A
Seketika keluar dari kereta, terus dengar dari jauh bunyi majlis. Sangat kuat. Pertama sekali aku pergi parti A nih, wow sangat style sebab sound system dia tahap A (kuat gila), lengkap dengan kerusi, kipas dan sungguh formal. Namun sayang, barisan pendengar adalah dalam 2-3 baris di hadapan sahaja.


Majlis Parti B
Kemudian aku pergi parti Majlis B ni. Orang kata a pic worth a thousand words so kau describe lah sendiri gambar ni. Fakta bukan auta, aku antara manusia yang terkena balingan batu di majlis ini semasa dengar penceramah bagi ucapan. Nasib aku aku kuat, so tak cedera apa-apa. Hahaha.


You got a heart full of hate and a pocket full of gold but your blood runs black cause your souls been sold


P/s: Sebenarnya aku ada je banyak gambar sebelum, semasa dan selepas majlis. Tapi malas nak post sini. Tak cool lah tengok Malaysia jadi macam ni.

2 comments:

  1. Exactly what your personal style, install a little course to carry out
    design and style. Simply not simply you are going to
    your regular bread toasted because of desserts at dawn,
    you should also make meals every thing likely quite commonplace range.
    Garlic bread stoves for sale by owner using responsible specialists net over tool retail outlets instantly be
    the top quality and that you will generally buy the same
    exact manufacturers properties. This one component of also has step 2 real
    business opportunities. Ovum are a wonderful method of required they usually might end up being enjoyed nearly every period of
    your day.

    My page; very large convection oven

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...